Choď na obsah Choď na menu

Investovanie 6

Raz si hore, inokedy dole.

Naokolo je bližšie.

Z dna sa odrazíš, ale z vrcholu padneš.

Krízy sú príležitosť, rozvoj je nebezpečný, nič netrvá večne.

Robte obyčajné veci, neobyčajným spôsobom. Chodte proti prúdu. Proti davu, vybočte. Vyhýbajte sa davu, nebudte s davom. Problém investorov je, že sú ovce a ovce su na porážku. Ani balon nestúpa do nebies stále, buď praskne alebo začne postupne klesať. Remember : Pred colapsom bol zisk a po zisku je colaps. Keď je hojnosť šetrite, keď je bieda kupujte.

Je to hra „ the game “ Greed is good. Vy ste tak mladý, berete to tak vášnivo. Hrajeme, je to hra. Možno nefér, ale krutá hra, velkolepá hra. Nikto nemôže vystúpiť a povedať, že už nehrajem. Ako v každej hre sú víťazi a porazení. Prvý môžu všetko stratiť, ale druhý všetko získať. A vtom je pôvab tej hry.

Blázon a jeho peniaze mali štastie vtom, že sa dostali dohromady. Vi chodíte ako slepec bez palice. Rozhodujú prachy, zbytok je koniec. Kedy to skončí ? Kedy budeme mať dosť ? Je to hop, alebo trop. Niekto vyhraje, niekto stratí. Peniaze samotné sa nestrácajú, nerobia, proste su prevedené z jednej strany na druhú, ako kúzlo. Ilúzia sa stáva realitou a čím je ta realita väčšia, tým viac to chceš. Kapitalizmus ako víťaz. Kto má dosť ? Tí najbohatší 1% vo svete peňazí. Z toho 1/3 pochádza z tvrdej práce 2/3 dedictvo a úroky, ktoré sa zhromaždujú debilným synkom a vdovám. Špekulácia s akciami a realitami. Je to hovadina. Tam vonku je 90% verejnosti, ľudí, ktorý nemajú skoro žiaden zisk ! Nieste tak naivný, aby ste si mysleli že žijeme v demokracii. Rozhoduje volný trh a my sme jeho súčastou ! Mám Vás rád, ale niečo si pametajte : Človek pozerá do priepasti, ale nič nepozerá späť naňho. Vten moment nachádza človek svoj charakter a to je to, čo ho pred tou piepastou chráni.

Láska je fikcia, aby ľudia nemuseli skákať z okna, ilúzia, najstaršia rozprávka, ktorú si vytvorili ľudia.

Byť „ bohatý “, či nebyť „ bohatý “, to je otázka ! - Shakespeare -

Ideš v balíku „ akcií “ , uži si to ! Pretože to netrvá dlho. Nevzrušujte sa kôli akciám, prvé pravidlo. Verejnosť strieľa do vetra. To mi nerobýme. Vsádzame na isté veci. Prečitajte si Sun – C´ Umenie vojny. Každá bitka je rozhodnutá ešte než je vybojovaná. Premýšlaj o tom. Tam vonku je to zakopová vojna. Stopnite svoje informácie a začnite „ niečo “ robyť ! Keď niesi vtom, si mimo jasné.

Dostali sme pár ľudí na mizinu. Mi to robýme každý deň. Sú to „ len “ prachy. Sú vymislené, umelo natlačené, vitisknuté ! Kusi papierov, pomalované obrázky, aby sme sa nemuseli navzájom vraždiť. Zobuď sa, chcem aby si sa niečo naučil. Neni to zlé, rozhodne to není iné ako to bolo vždycky. 1929,1987,2000,2008 ? Je to stále to isté, znovu a znovu. Nemôžeme si pomôcť. Nikto znás to nemôže ovládať, alebo zastaviť, spomaliť, trošičku ovlivniť. Iba reagujeme, zarobýme prachy, keď sa trafíme a padneme do dieri, keď sa zmýlime ! A vždicky tu bolo a bude stejne percento víťazou a porazených, šťastných zmrdov a smutných sráčov, tlstých kocúrov a hladných psov po celom svete. Možno je Nás dneska o dosť viac, než Nás bývalo, tie percenta 90/10, tie zostanú naprosto rovnaké. 90% peňazí vlastní 10% ľudí. 10% peňazí, vlastní 90% ľudí !

The Secret money : Prevencia proti chudobe je bohatstvo. Čím viac bohatých, tým menej chudobných. Čím viac sa rozdáva, tým viac sa dostáva. Akcia vyvola reakciu.